Select Page

Gastronomske fešte

                              

 

PROJEKT : Gastronomske fešte općine Novigrad

Nositelj: Općina Novigrad

Financirano iz Mjera 2.2. „ Potpora vrednovanju , zaštiti i promociji kulturne-maritimne baštine te tradicije ribarstva i akvakulture FLAG-a TRI MORA iz Operativnog programa Pomorstvo i ribarstvo.

Vrijednost projekta: 22.959,51 eur
Prihvatljivi troškovi: 17.799,45 eur
EU financiranje: 15.112,53 eur (85% prihvatljivih troškova)
RH financiranje : 2.666,92 eur (15% prihvatljivih troškova)
Financiranje općine Novigrad: 5.160,06 eur

Dugoročna svrha projekta je osiguravanje opreme za kontinuiranu promociju proizvoda akvakulture i ribarstva s područja FLAG-a Tri mora. Realizacijom projekta nabavit će se dodatna oprema za održavanje lokalnih gastronomskih prezentacija (fešti) na kojima se promoviraju stanovnicima i posjetiteljima Općine Novigrad tradicionalna jela na bazi ribe i plodova mora (prvenstveno novigradske dagnje). Na taj način se također promovira i lokalna gastro ponuda temeljena na konzumaciji ribe, školjkaša te se doprinosi povećanju turističke atraktivnosti područja Općine Novigrad. SC1 projekta je materijalno i promotivno osnaživanje gastro ponude, temeljeno na prehrani zasnovanoj na proizvodima ribarstva i akvakulture područja Općine Novigrad. Iz sredstava projekta financirat će se nabava opreme (kuharske, audiovizualne, te drvenih stolova i klupa).

Navedeni specifični cilj projekta će doprinijeti realizaciji SC2 LRSR Vrednovanje, zaštita i promocija prirodne resursne osnove te kulturne maritimne baštine te tradicije i baštine ribarstva i akvakulture jer će se sredstvima ovog projekta nabaviti dodatna oprema koja će unaprijediti i poboljšati kvalitetu posluženih jela, kao i osigurati uvjete za ugodan boravak svih posjetitelja lokalnih gastro manifestacija te će se povećat vidljivost područja kroz provedbu promotivnih aktivnosti.

Rezultatima projekta (nabavljenom opremom) upravljat će Općina Novigrad unutar vlastitog pogona za obavljanje komunalnih poslova koji je sistematiziran u Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Novigrad te će se koristiti, prije svega, prilikom održavanja gastro manifestacija Okusi novigradske dagnje (održavat će se svake godine zadnji vikend u lipnju), Ribarska fešta u Novigradu i Smotra folklora u Pridrazi (ove dvije manifestacije se održavaju svake godine u kolovozu).

     

     

 

Sufinancirano sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo

Sadržaj publikacije isključiva je odgovornost Općine Novigrad

/* Mobile Menu style */ Skip to content