Općina Novigrad

Trebate odgovor na vaše pitanje?

Općina Novigrad će Vam odgovoriti u najkraćem mogućem roku !

Kontaktirajte nas

Poziv za prijave na foto natječaj

 

Udruga za promicanje ekološke proizvodnje hrane, zaštite okoliša i održivog razvoja

"Eko-Zadar u sklopu projekta

„B.transparent: Jačanje lokalnih partnerstva za transparentno upravljanje javnim dobrima i prirodnim resursima na području Novigradskog i Karinskog mora” financiranog u sklopu Programa Europske unije za Hrvatsku IPA, izdaje poziv za prijave na foto natječaj pod nazivom

“Jedinstvenost i bogatstvo prostora Novigradskog i Karinskog mora“

Novigradsko i Karinsko more te njihova okolica predstavljaju jedinstven ekosustav raznolikih vrsta i kulturnih bogatstava. Tu postoji ogromna ekološka vrijednost i ekonomski potencijal, ali unatoč svemu ovome neophodna je kvalitetna razina transparentnog upravljanja kako bi se osigurala budućnost i održivost tako složenog i krhkog ekosustava. Građani najčešće nisu ni svjesni svog bogatstva, jedinstvenosti i krhkosti prostora u kojem žive, a sve informacije o kulturnim i prirodnim bogatstvima rijetko su dostupne ili su dostupne u prostorima rezerviranim za turiste. Kako bi potaknuli stanovništvo na uključivanje i informiranje, osmislili smo kampanju u kojoj će sudjelovati svi zainteresirani dionici navedenog područja, ali i šire.

 

Poštovani fotografi, amateri i profesionalci, Udruga “Eko-Zadar” vas poziva na sudjelovanje u informativnoj kampanji s radnim naslovom „Jedinstvenost i bogatstvo prostora Novigradskog i Karinskog mora“. Cilj kampanje je prikupiti što više fotografija koje se odnose na kulturna i prirodna bogatstva područja Novigradskog i Karinskog mora. Najljepše fotografije bit će izložene na izložbi koju ćemo postaviti u Benkovcu, a koja će okupiti sve društvene dionike te na taj način podignuti njihovu svijest o bogatstvu i ljepoti ciljanog prostora.

 

Najljepše fotografije bit će iskorištene pri izradi 5 info tabli koje će sadržavati informacije o svim javnim dobrima, prirodnim resursima i sve relevantne informacije o navedenom prostoru. Table će biti postavljene na frekventne lokacije u pet gradova i općina koje su obuhvaćene projektom. Bit će to rezultat zajedničkog rada svih dionika društva.

 

Svoje fotografije možete nam poslati u digitalnom obliku (CD, DVD, USB) na adresu:

Ured “B.hive”, Zrinsko-frankopanska 3, 23000 Zadar.

 

Foto natječaj je otvoren do 4. ožujka 2016. godine do 16:00 sati.

 

Projekt s ukupnim proračunom od 175.597,81 eura financira Europska unija i sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske u postotku od 94,52% tj. 165.981,87 eura (EU udio 149.383,68 eura (90%), udio Ureda za udruge Vlade RH 16.598,19 eura (10%)).

 

Voditeljica projekta, Udruga „Eko-Zadar“

Taida Garibović

 

Kontakt osobe:

Taida Garibović

MSc. Ekologije krajobraza i zaštite prirode

Tel. 098/449 371

taida.garibovic@gmail.com

 

Ivan Matić, dipl. pol.

Asistent voditeljice projekta

Tel. 091/1406 084

ivanmatic1@gmail.com

 

facebook/B.transparent

 

"Sadržaj ovog materijala isključiva je odgovornost Udruge „Eko-Zadar” i ni na koji način se ne može smatrati da odražava gledišta Europske unije i Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske"

 
Ovaj projekt financira
Europska unija


Ovaj projekt sufinancira
Ured za udruge
Vlade Republike Hrvatske

Saznajte više o projektu...

Projektni letak...

- Izvještaj s 1. okruglog slola
projekta B.transparent


- Izvještaj s 2. okruglog slola
projekta B.transparent


- Izvještaj s 3. okruglog slola
projekta B.transparent


- Sociološko istraživanje za
potrbe projekta B.transparent


Bogatstva područja
novigradskog i karinskog mora

Pogledaj brošuru >>>

Komunikacijska strategija
za jačanje socijalnog kapitala područja
novigradskog i karinskog mora
2017.-2021.
Pogledaj dokument >>>